Velká ohňová show na Tvrzi Hummer

16.05.2010 10:32

Velká ohňová show na Tvrzi Hummer

 

Dne 7.8.2010 se koná na Tvrzi Hummer velká ohňová show. Po celý den budou pro děti soutěže a atrakce. Tvrz Hummer přírodní zábavní park ve středověkém stylu, první svého druhu v České republice. Návštěvníci tady mohou zažít na vlastní kůži atmosféru středověkého města, šermířská, hudební a taneční představení a poutavé a efektní večerní programy a hry s historickou tématikou. Ve městě je mnoho lidových umělců, řemeslníků a trhovců, můžete se projet na koni, stylová Taverna a půjčovna dobových kostýmů. Je zde také dětský koutek plný her, trampolíny a další atrakce pro děti.

Rytířská aréna je středověké akční divadlo, kde návštěvníci mohou shlédnout dobové divadelní hry, rytíře, koně, souboje, taneční vystoupení, pyrotechnické efekty a ohňostroje. Hlediště arény pojme až sedm set návštěvníků.

Generálním investorem, zhotovitelem a provozovatelem Tvrze Hummer je společnost Hummer Centrum s.r.o., gestorem programů je Česká asociace šermířů.

 

Velká ohňová show - Sobota 7.8.2010

Program:

10:00 Program na Malé scéně - hudba, šerm, tanec, soutěže pro děti, jízdy na koních atrakce, trhovci, taverna, suvenýry

14:00 Pohádka O dračím vejci - pohádkový příběh plný akce, humoru, jezdeckého umění, skvělé hudby a pyrotechnických efektů.

16:00 Program na Malé scéně

20:30 Velká ohňová show 

 

Po celý den soutěže a atrakce pro děti 

Koňská show - co všechno musí umět koně a jezdci, kteří účinkují v českých i zahraničních filmech.

Rytířský turnaj - souboj rytířů na kolbišti, kde srovnávají svou sílu a jezdeckou dovednost v různých disciplínách.

 

Tvrz Hummer je určená hlavně pro děti, které se v unikátním obrovském dřevěném hradu s množstvím prolézaček zabaví po celý den. Vašim dětem učaruje setkání s princeznou, nebo možnost vyzkoušet dobový kostým a v šermířském souboji se utkat o přízeň publika. Jakmile projedete branou, rázem se ocitnete ve středověku se vším všudy. O tom, že středověk nebyl jen krásná pohádka s pestrobarevně oblečenými kejklíři, můžete dětem povyprávět na pranýři. Pokud by jim to pořád bylo málo, pár kroků od pranýře stojí šibenice. Nebudete se moci rozhodnout, zda dřív zamířit ke kameníkovi nebo zkusit jízdu na koni či odlévat olovo. S vyschlým krkem a hladovým žaludkem se můžete přesunout do bohatě zásobené Taverny. Tady se griluje, rožní a peče, všechno, co je dobré. Jen si musíte u vchodu zakoupit groše v kurzu 1 groš = 10 Kč. 

 

Tvrz Hummer se nacházíme v areálu odpočívadla na 3 kilometru dálnice D11 z Prahy směr Hradec Králové. Od 6.7. - 3.10. od 10:00 jsou brány tvrze otevřeny pro veřejnost každý den, kromě pondělí a úterý. Ve všední dny je pro vás otevřena taverna, cukrárna a středověké ZOO. Středověká vesnička je otevřena ve všední den od 10 do 18 hodin, o víkendu od 10 do 22 hodin. Ale pouze o víkendu probíhá program Rytířské romance a balady. Vždy v sobotu a v neděli od 14 a podruhé od 18 hodin. Jezdecké a šermířské souboje předvádějí zkušení kaskadéři oblečení do dobových pestrobarevných kostýmů. Řinčení zbraní, krkolomné pády a vzpínající se koně. Kaskadérská show je doplněna ještě současnými pyrotechnickými efekty. Nechybějí půvabné tanečnice ani klauni, prostě středověk se vším všudy. Do Tvrze Hummer je vstup zdarma, do arény pro sedm stovek diváků 120 Kč (dospělí), 60 Kč (děti) a 280 Kč (rodina).

 

Autor - jessynka