Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty

15.12.2012 19:55

 

Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty
 
Vánoce se blíží a s nimi i doba pečení vánočního cukroví. Každý rok většina hospodyněk peče vybrané druhy cukroví, některá jen těch svých pár druhů, aby dokreslili vánoční atmosféru a některá i dvacet a více druhů. Ve většině domácností ale nechybí vanilkové rohlíčky, zdobené perníčky, medvědí tlapky, pařížské rohlíčky a hlavně linecké. Nakonec to většině nedá a udělají ještě nějaké nepečené druhy, které jsou většinou z ořechů, mandlí, kokosu a součást hmoty bývají piškoty, různé druhy sušenek, ale i perník a také úlomky pečeného vánočního cukroví, které se nám při pečení rozpadli a tím spotřebujeme vše do posledního drobku. Z nepečených jsou nejoblíbenější včelí úly a rafaelo. Receptů na vánoční cukroví je mnoho, zde jen těch pár nejoblíbenějších našich čtenářek. 
 
Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty:
 
Vanilkové rohlíčky s ořechy - od uživatelky saskijka
Hladkou mouku, cukr moučka, tuk, žloutky a mleté ořechy dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Pak dáme těsto na hodinu odpočinout do lednice. Celý recept  https://recepty.chytrazena.cz/vanilkove-rohlicky-s-orechy-113955.html
 
Medové perníčky měkké ihned po upečení - od uživatelky avelova
Utřeme cukr se dvěma vajíčky a změklou Herou, poté přidáme med a koření. Do této kašičky vmícháme mouku se sodou. Vypracujeme těsto a necháme 30minut odpočinout v lednici. Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/medove-pernicky-mekke-ihned-po-upeceni-137512.html
 
Ořechové medvědí tlapky - od uživatelky aja39
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme minimálně 3 hodiny odpočinout v lednici.  Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/orechove-medvedi-tlapky-105537.html
 
Pařížské rohlíčky s vlašskými ořechy - od uživatelky Nniikkooll
Nad parou ušlehejte 5 bílků. Po lžících postupně přidávejte cukr moučku a ušlehejte tuhý sníh. Do sněhu zlehka vmíchejte ořechy se strouhankou. Opatrně promíchejte. Hmotou naplňte mikrotenový sáček případně strojek na tvarování pečiva. Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/parizske-rohlicky-s-vlasskymi-orechy-64573.html
 
Medové linecké cukroví - od uživatelky Bezinka
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které dáme asi na půl hodiny do chladu. Těsto vyválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme libovolné tvary, které po upečení slepujeme marmeládou. Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/medove-linecke-cukrovi-139241.html
 
Vosí hnízda s máslovým krémem - od uživatelky Smara
Piškoty rozdrtíme, nebo pomeleme na mlýnku, smícháme s moučkovým cukrem, kakaem, rumem a máslem a vypracujem v těsto. Formíckou vytvarujeme vosí hnízda, do kterého vařečkou nebo prstem vytlačíme důlek, do něhož dáme náplň a na spod přitlačíme piškot. Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/vosi-hnizda-s-maslovym-kremem-4101.html
 
Rafaelo - kokosové kuličky - od uživatelky Anulenkaaa
Uvaříme cukr s vodou, poté stáhnem z ohně a vmícháme máslo. Následně přidáme kokos a sušené mléko. Celý recept https://recepty.chytrazena.cz/rafaelo-kokosove-kulicky-95701.html
 
Vánoční cukroví se začíná péct na konci listopadu nebo na začátku prosince podle toho, kolik chcete dělat druhů. Jde o hodiny a hodiny práce, které se ale promění ve slavnostní štědrovečerní tabuli plnou dobrot. Hlavními ingrediencemi pro většinu cukroví jsou: máslo, mouka, cukr, vejce, kakao, rum, čokoláda, kandovaného ovoce a různé druhy ořechů. Pečení je jedna z nejrozšířenějších vánočních tradic, typické vůně pro cukroví jsou vanilka, rum a typickým kořením pak skořice které provoní celý dům a nastane ta pravá vánoční atmosféra. 
 
Autor - Markéta
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno!