Tipy na sportování na jaře

31.03.2012 11:23

 

Tipy na sportování na jaře
 
Jestliže jste se těšili celou zimu, kdy už konečně přijde jaro, tak už ho máme za dveřmi, ráno nás probouzí řev ptáků, před sluníčkem už občas musíme i zatáhnout žaluzie a je čas probudit i sportovní aktivity. Neseďte doma a vyrazte někam ven, pokud bude ještě chladněji, tak stejně jako v zimě je stále možnost jít do posilovny. Ale zdaleka lépe uděláte, když si zasportujete venku, na čerstvém vzdoušku. Slunečné počasí a teploty vysoko nad nulou uzavírají sportovní haly a sportovci všeho druhu vybíhají na hřiště, vyjíždějí na cyklostezky a natahují sítě na kurtech.
 
Na jaře je ideální běh, hlavně po ránu, kdy je nejčistší vzduch a lépe se dýchá. Běhat můžete už jen pro dobrý pocit z toho, že uděláte něco pro své zdraví a sportovci už mohou trénovat a připravovat se na léto. Také už je dobré vytáhnout kola. Cyklistika je sport téměř pro každého a stala se velmi oblíbenou u nás i ve světě a patří již mnoho let mezi nejoblíbenější sporty vůbec. Nejen že uděláte něco pro sebe a své zdraví, ale můžete při ni poznat jak přírodu, tak i památky, města a vše kolem sebe. Cyklistika se dá považovat za rodinný sport. 
 
Na jaře už se dá teké venku hrát tenis, stolní tenis, badminton, plážový volejbal, squash nebo fotbal. Všechny tyto sporty mohou hrát jak muží, tak i ženy a děti. Také už se dá venku provozovat aerobik, basketbal, florbal či házená. Všechny tyto i jiné sporty jsou ideální nejen pro zdraví, hlídání váhy, možnosti zasoutěžit si, zábavě, fyzickému vzhledu, vyrovnávání se se stresem, relaxaci ale také pro společenský kontakt s přáteli. Jakýkoliv sport také udržuje kondici a je prospěšný k odreagování se po náročném dni jak ve škole, těžké práci, tak i sezení u počítače. 
 
I na jaře máme ještě občas škaredé počasí a nezbývá nic jiného jak posilovna či fitness. V posilovnách můžete procvičit všechny svalové partie a připravovat se tak na jaro a léto, kdy bude sportu více. V posilovnách většinou najdete různé posilovací stroje, věže, lavice, činky, běžecký pás, trampolíny, trenažéry i rotopedy. Ve fitness můžete cvičit třeba aerobic, spinning a mnoho dalších. Nebo také cvičení na míči, cvičení pro těhotné, postizometrické cvičení, kinesiotaping, flowin, bosu či redukční cvičení. Existuje velká škála různých cvičení ale všechny mají jedno společné, posílíte svoji kondici a zdraví. 
 
Asi nejvíce sportů je vymyšleno pro pejskaře. Teď se možná leckdo bude divit, ale ano, pejskaři mají nejvíce sportovních aktivit a disciplín. Pro toho, kdo se horko, těžko nutí k jakémukoliv sportu, se proto doporučuje pořízení právě psa, který vás zvedne ze židle. Nejen že musíte na procházky, které vám jistě prospějí, ale můžete provozovat se psem různé sporty. Pro ty, kdo se rádi procházejí přírodou je ideálním sportem dogtreking, stačí vzít psa, mapu, nějaké jídlo a vyrazit do přírody. Dalším sportem pro pejskaře je například canicross, jde o běh se psem. Nebo také bikejoring, kdy člověk jede na kole a pes ho táhne. V neposlední řadě také lehčí sport agility, což je závod na překážkové trati, kterou pes překonává za asistence svého pána. A spousta dalších a dalších. 
 
Autor - Markéta
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno!!