Šermířský den a středověká bitva v Modřicích

17.05.2010 12:53

Šermířský den a středověká bitva v Modřicích

 

Dne 19.6.2010 se koná již 3 ročník šermířského dne a středověká bitvy v přírodním amfiteátru modřického areálu Pod Kaštany v Modřicích Brno - venkov. 

 

Šermířský den

Bitva, program pro děti, šermířská, taneční vystoupení, rytíři na koních a večerní ohňová šou.

 

Výlet do středověku

Skoro každý z nás má občas pocit, že mu v současném uspěchaném světě chybí trocha romantiky a dobrodružství z dávných časů. Neškodí se zastavit, oddechnout si a nechat se přenést do věků minulých. Do doby, kdy nechyběla rytířům galantnost a odvaha a pošpiněná čest se hájila se zbraní v ruce v soubojích dle předem daných pravidel. Bylo by pěkné se podíva do středověku, odstupem času trochu zidealizovaného, někdy až tak, že má velmi blízko k pohádkám. V takovém světě se bude jistě nejvíce líbit dětem.

 

Středověká bitva

Středověká bitva bude největším lákadlem v níž se utká na život a na smrt více než stovka šermířů. Tentokrát bude dobývána městská brána obehnaná vodním příkopem.

 

Na odpolední a večerní program je připraveno vystoupení rytířů s koňmi, šermířská vystoupení, premiérové vystoupení pořádající skupiny, dobovou hudbu, orientální tanečnice, jarmark a večerní velkolepou ohňovou show.

 

Děti budou soutěžit v pestrých a rozmanitých hrách v rytířském duchu a podle své šikovnosti získají drobný kovaný dáreček u kováře, který bude po celý den k dispozici pouze a jenom dětem.

 

Program dne

11:00 kostýmový průvod městem

12:00 nácvik bitvy

13:00 zahájení akce, slovo starosty, středověká hudba Jaroslav Jung a Trubaka

13:30 vystoupení šermířského Bravo teamu

14:00 soutěže pro děti - uvádí Libor Olšan

14:30 vystoupení rytířů s koňmi

15:00 soutěže pro děti

16:00 BITVA

17:00 soutěže pro děti

17:30 vystoupení orientálních tanečnic aimirah

18:00 vystoupení Carpe Diem premiéra Pan a páže IV. Brněnská skupina historického šermu, zabývající se německou šermířskou školou a obdobím gotiky.

18:30 šarvátka Bitva třiceti

19:00 středověká hudba Jaroslav Jung a Trubaka

19:30 vystoupení orientálních tanečnic aimirah

20:00 promítání minulého ročníku bitvy

22:00 ohňová show - sdružení ohně a šermu AD INFINITUM

 

Vstupné

50,-Kč, malé děti zdarma

 

Stánky s občersvením, dále přijedou stánky s ručně řezanými svíčkami Březová, Vytvarny atelier JaGa s textilními hračkami a šperky, trdelníky Grman, malování na obličej Hedvábná, Dřevogotika s dřevěnými meči a papírovými zbrojemi pro děti, gotické sklo, drátěné šperky Valík, kovář Drozd, meče Trtek, historická obuv Kvasnička, čajovna a medovinárna u Lasičky.

 

Autor - jessynka 

bez souhlasu autora kopírování přísně zakázáno!!!!