Řípfest 2010 - Krabčice

24.06.2010 18:13

Řípfest 2010 - Krabčice

 

Dne 28.8.2010 se v prostorách krásného přirozeného amfiteátru na úpatí naší památné hory Říp koná první ročník Řípfest 2010. Poprvé v historii se u nás v České Republice v jeden den na jednom pódiu sejdou světově známé legendy rockové hudby jak ze zahraničí tak i z České Republiky.

 

Jako hlavní hvězda večera vystoupí jedinečný OZZY OSBOURNE. Ozzy se vydává na světové turné a jeho hlavní evropskou část zahájí právě zde na Řípfestu. Toto vystupení bude exklusivně jeho jediným koncertem v České Republice a na Slovensku v roce 2010, kde představí své nové album "Scream". Jednodenní megakoncertní akce, kde si můžete odposlechnout plnohodnotné koncerty v čele s Ozzy Osbournem všech vystupujících umelců rockové hudby z Velké Británie a USA jako jsou Korn (speciální hosté Ozzymu), Nazareth a Ken Hensley. K tomu Vám zahrají známé legendy z tuzemska jako Radim Hladík & Blue Effect, Cocotte Minute, Votchi, The Switch. K tomu Vám zahrají známé legendy z tuzemska jako Cocotte Minute, Votchi a další.

 

Program 

10.00 Navostro

11.00 Votchi

12.00 TBA band

13.00 The Switch

14.00 Cocotte Minute

15.00 Krucipúsk

16.00 Deborah Bonham

17.00 Ken Hensley &  Live fire

19.00 Nazareth

21.00 Korn

23.00 OZZY OSBOURNE

 

Kapely

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne rozený John Michael Osbourne 3. prosince 1948, Aston, Birmingham. Byl zpěvákem legendární heavymetalové kapely Black Sabbath, odkud byl v roce 1979 vyhozen, ale v roce 1997 se do ní na čas vrátil a kapela začala příležitostně vystupovat opět v původní sestavě, kterou tvořili Ozzy, Tony Iommi, Geezer Butler a Bill Ward. Od 80. let 20. století vystupuje sólově. Jedná se o jednoho z nejznámějších, ale také nejkontroverznějších rockových zpěváků současnosti.

 

Nazareth

PIONEERS AND MAVERICKS OF SCOTTISH ROCK! Skupina byla založena ve městě Dunfermline ze zbytků The Shadettes původně Mark V a The Red Hawks zpěvákem Danem McCaffertym, kytaristou Mannym Charltonem, basákem Petem Agnewem a bubeníkem Darrellem Sweetem.

 

Vstupné sníženo o doporučenou cenu nového CD "Scream"

Pořadatelé Řípfestu se rozhodli vydání nového alba "SCREAM" oslavit snížením vstupného do Stříbné a do zlaté zóny o doporučenou cenu alba.

 

Deborah Bonham

Novinkou na Řípfestu je vystoupení vysoce talentované britské zpěvačky Deborah Bonham. Deborah je nejen mladší sestrou  zesnulého bubeníka Johna Bonhama ze slavných  Led Zeppelin, ale Johnův syn Jason je její synovec. V současnosti  Deborah Bonham nazpívala duo s Paulem Rodgersem, které je jedno ze skladeb jejího nového připravovaného alba, které vyjde tento rok. V České Republice bude Deborah Bonham koncertovat úplně poprvé. 

 

Festival proběhne v obci Krabčice - Rovné na pozemcích k.ú. Rovné asi 4 km JV od Roudnice nad Labem a 40 km od hlavního města Prahy. Kromě pravidelných místních spojů ČSAD mohou zájemci využít autobusovou dopravu na akci a zpět z Prahy, kterou zajišťují organizátoři. Dopravu lze zakoupit za příplatek 200 Kč v sítích Ticketportal. 

 

Autor - jessynka