Festival Bylinkové dny na zámku v Uherském Ostrohu

16.05.2010 10:30

Festival Bylinkové dny na zámku v Uherském Ostrohu

 

Dne 2 - 5. června se koná na zámku v Uherském Ostrohu 5 ročník festivalu alternativní kultury a medicíny Bylinkové dny. Bylinkové dny  pořádá Dům dětí a mládeže ve spolupráci s místním odborem kultury. Jde o setkání lidí s touhou dozvědět se více o prostoru mezi nebem a zemí. Festival se skládá z dopoledních seminářů, odpoledních přednášek a večerního doplňkového programu (koncerty, divadla, výstavy, projekce). Celý festival bude provázet velmi vstřícná atmosféra, kterou doplňí romantický háv Ostrožského zámku. Je to jediný festival s touto tématikou po celé Moravě.

 

Program

Semináře astrologie, druidské magie, andělských konstelací, tantry, přednášky o šamanismu, křišťálových dětech, intuici ad. Z doplňkových programů Vám můžeme nabídnout koncert celosvětově uznávaného autora relaxační hudby Rolanda Santého, národní kolo přehlídky orientálních tanců skupin Světlo orientu, indiánskou saunu nebo tai chi variaci s mečem. Festival je zaměřen na kulturní vystoupení, oblasti zdravé výživy či alternativní medicíny, ale také nabízíme přednášky i semináře z oblasti duchovna, ale i kulturní programy ve formě výchovného koncertu či promítání tématických filmů.  Letošní festival nabídne mimo jiné koncert Patricie Anzari nebo indiánskou saunu, přednášku o astrologii či biorytmech. 

 

Semináře -

Andělské konstelace 

Andělé - zdroj ochrany, pomoci a porozumění. Bytosti, díky nimž se můžete více přiblížit sami k sobě a vlastní duchovní podstatě. Andělské konstelace Vám pomohou pochopit a vylepšit vaši dovednost komunikace či napojení se na andělský zdroj. Pomůžou také pochopit důvod, pokud se Vám tento zdroj nedaří naladit. 

 

Hledání svého totemového zvířete

Seznámíte se se základními technikami práce šamana. Naleznete si své totemové zvíře, navážete s ním kontakt. Dostanete návod, jak zvýšit osobní energetický potenciál. Budete mít možnost nahlédnout na svá osobní nastavení či na rodovou zátěž, která provází každého z nás.

 

Léčitelské techniky v praxi

O vzájemných souvislostech mezi naším myšlením a následným zdravotním stavem člověka. 

 

Kraniosakrální terapie a spinal touch

Kraniosakrální terapie je jemná technika přikládání rukou, která odhaluje a napravuje nevyváženosti kraniosakrálního systému. Ty mohou být příčinou smyslových, neurologických či motorických dysfunkcí. Mezi stavy léčení kraniosakrální terapií patří bolesti zad a hlavy, oční problémy, problémy s koordinací pohybu, chronická únava, hyperaktivita, deprese, poruchy centrálního nervového systému, poruchy soustředěnosti atd. 

 

Indiánská sauna

Sauna byla neodmyslitelnou součástí každého tábora Indiánů. Poskytovala nejen dokonalou očistu těla, ale také očišťovala Indiánovu duši obřady, které se v ní prováděly. Byla vždy spojována s mystikou. 

 

Bollywood

Bollywoodský tanec je vlastně indický moderní filmový tanec. Čerpá z různých druhů tance ostatních kultur, přičemž základem je indický tanec, který se mísí s prvky latinského, španělského a orientálního tance s prvky hip-hopu, jazzu a moderního tance. Hlavní tanečník velmi často tančí se skupinou vedlejších tanečníků ve velmi pestrých kostýmech. 


Tantra

Tantra je tradiční východní vědou. Na rozdíl od ostatních metod zahrnuje sexualitu jako cestu k extázi a osvícení.

 

Druidská magie

Cílem semináře bude, aby se každý účastník naučil si sám sestavit a provést jednoduchou rituální magii na libovolný účel. Spolu si projdeme první kouzlo, které spočívá v otevření intuice a uvolnění vrozeného nadání k magii. Poučíme se spolu o posvátných rituálních nástrojích a jejich moci.

 

Astrologie

Účastníci semináře se seznámí se základními principy astrologie a naučí se na svých vlastních horoskopech sledovat každodenní vliv planet a plánovat podle něj věci tak, aby dopadly úspěšně. 

 

Bylinkové dny přispívají nejen svým obsahem, ale také příjemnou provoněnou atmosférou, kdy návštěvníci mohou během těchto dní shlédnout výstavu herbářů nebo jen tak posedět v čajovně. Zkrátka zážitků tu bude během čtyř dnů mnoho, a pokud se chcete společně s námi vydat na cestu za poznáním, neměli byste si festival Bylinkové dny na ostrožském zámku nechat ujít.

 

Autor - jessynka