Závod Dotz Drift Battle Sosnová u České Lípy

16.05.2010 18:42

Závod Dotz Drift Battle Sosnová u České Lípy

 

Dne 10.07.2010 od 8.00 hodin se uskuteční první ročník závodu DOTZ DRIFT BATTLE v Sosnové u České Lípy. Dotz Drift Battle je mezinárodní závod v driftování - řízeném smyku, pořádaný sdružením drifterů Czech Drift Motorsport. Nejlepší evropští jezdci na autodromu při tandemových soubojích závodních speciálů v řízeném smyku, adrenalinová show, bohatý doprovodný program, možnost svezení ve skutečném driftovacím speciálu pilotovaném jedním ze závodníků v ostré jízdě na závodní trati. Automobily budou projíždět závodní trať ve vysokých rychlostech po dvojicích těsně vedle sebe - dveře na dveře a to v neustálém řízeném smyku. 

 

Hlavnímu závodu budou předcházet tréninkové a kvalifikační jízdy. Kvalifikační jízdy jsou naplánovány od 10.30 hodin, ale areál autodromu bude otevřen pro veřejnost od 8.00 hodin.

Účast v hlavním závodu Dotz Drift Battle si zajistí nejlepších 16 jezdců z kvalifikace, ve kterém porota zhodnotí souvislost, plynulost a velikost úhlu smyku automobilů, přesné projetí kolem kontrolních bodů, množství kouře od pneumatik a celkový dojem z výkonu jezdce. Tandemové vyřazovací souboje začínají od 13.00 hodin. Jezdci startují po dvojicích společně a jejich úkolem v jednotlivých jízdách je vyvíjet tlak na vpředu jedoucího jezdce s cílem donutit ho k řidičské chybě a to vše v souvislém přetáčivém smyku. Jezdci, kteří prohrají tandem battle v prvním kole, končí v závodu, ostatní se postupně utkají o první až osmé místo.

 

Tréninky probíhají již od brzkého rána, závodníci si musí zvyknout na trať a snažit se jí naučit projet co nejlépe, nejrychleji a v co nejefektnějším smyku. 

 

Celým závodem diváky provede vicemistr světa v beatboxu Petr Nasty Cerha, který předvede i svou speciální show. Připraveno bude i divácké SMS hlasování o nejlepšího jezdce a slosování vstupenek. Vítězové z řad diváků dostanou možnost svezení se ve skutečném driftovacím speciálu pilotovaném jedním ze závodníků v ostré jízdě na závodní trati.

 

Časový harmonogram závodu:

do 10:00 Administrativní přejímka, přebírka vozů a volný trénink

10:15 - 10:30 Slavnostní zahájení závodu

10:30 - 12:30 Kvalifikace 

13:00 - 14:00 I. kolo Tandem Battle

14:15 - 14:45 II. kolo Tandem Battle

15:00 - 15:30 III. kolo Tandem Battle

15:45 - 16:00 Semifinále

16:00 - 16:30 Finále

17:00 Vyhlášení výsledků závodu

 

Detailní záběry driftujících speciálů bude přenášet několik kamer rozmístěných podél trati na velkoplošnou obrazovku 6x4 metry.

 

Možnost zakoupení VIP pasů, ke vstupu do VIP zóny závodu, do vyhrazené části kryté tribuny a VIP salonku s výhledem přímo na závodní trať včetně celodenního cateringu. Nabídka VIP pasu je vedena ideou vytvoření vhodné sportovně – kulturní příležitosti k navázání kontaktu s hosty jedinečného závodu. Cena: 2500 Kč

 

Druhy vstupenek:

tribuny G a D nekryté 

Cena: 170 Kč

tribuny B, C kryté + část tribuny A krytá 

Cena: 250 Kč

Všechny typy vstupenek opravňují ke vstupu do paddocku závodních strojů.

 

Autor - jessynka