Zajímavé akce na zámcích v první půlce června

30.05.2012 12:31

 

Zajímavé akce na zámcích v první půlce června

 
Protože v České republice se nachází spousta krásných zámků, určitě se vydejte na některý z nich se podívat. Navíc na začátek června si jich spousty připravilo různé akce, tak můžete spojit prohlídku zámku s akcí. Hned na začátku června od 2. - 3. 6. 2012 se můžete vydat na zámek Lysice. Mezi 11-15 hodinou zde bude probíhat komentovaná prohlídka o vývoji zámecké zahrady. Navíc 
3. 6. ještě koncert v rámci Mezinárodního hudebního festivalu Concentus Moraviae. 
 
Zámek Loučeň 
Dne 02.6.2012 zde bude probíhat akce s názvem Třináctá komnata. 
Jedná se o hru, kdy nebudete jen návštěvníky zámku ale bude vám svěřena nějaká role, bude to tzv. interaktivní prohlídka zámku, kde se zapojíte do hry i vy. Čeká vás spousta tajemna a neotřelé zábavy, můžete být třeba za bílou paní, katem či rytířem. Navíc v neděli 10. června se zde ještě koná akce Ťutínci v akci. Jde o něžný koncert roztomilého dorostu prestižních pražských dětských pěveckých sborů Pueri gaudentes a Radost v zámecké oranžérii.
 
Zámek Kroměříž
Až do 3.6.2012 od 9.00 hodin se můžete přijít podívat na akci Kříže ve věži. Jde o ojedinělou výstavu kovářského mistra Tomáše Holíčka ze Sovince a jeho žáka Antonína Juračky. Při výstupu na věž, se pokocháte prohlídkou kovaných křížů. 
 
Zámek Duchcov
Dne 3.6.2012 od 10.00 se můžete přijít naposledy podívat na výstavu filmových loutek. Uvidíte originálníc výstavu filmových dekorací a loutek z nejnovějšího česko-finského snímku slavné finské režisérky Katariiny Lillqvist. Tyto filmové loutky jsou vytvořené jedinečnou technikou české školy animovaného filmu a vzešly z rukou klasických českých mistrů oboru animace, spojených s tvorbou Studia Jiřího Trnky a Krátkého filmu Praha. Výstava se bude konat v zámecké Galerii Giacomo.
 
Zámek Berchtold
Od 2.-3. 6. 2012 se na zámku uskuteční velký dětský den, výstava veteránů a oslava 1. výročí otevření zámku. V sobotu 2.6 od 10:00 do 16:00 a v neděli 3.6 od 10:00 do 15:00 bude akci provázet herec divadla Ypsilon a písničkář Jan Jiráň. Setkáte se zde s víly, čarodějnicemi, čerty a pro děti budou připraveny legrační soutěže a hádanky. Nebude také chybět maňáskové divadélko, cvičení s pejsky, interaktivní bubnování, klaun na chůdách, balonková show, cvičení s obručí nebo třeba rytířské vystoupení.
 
Zámek Ratibořice
Dne 7.-10. 6. 2012 vždy od 9.00 hodin vás čeká program za babičkou Boženy Němcové. Uvidíte známé postavy z Babičky jako třeba namyšleného komorníka Leopolda, paní kněžnu, schovanku komtesu Hortenzii, pana mlynáře s panímámou mlynářkou a houfem ratibořických dětí s jejich hrami, zpěvy a říkadly. 
 
Zámek Rájec - Jestřebí
Dne 9.-10. 6. 2012 vždy ve 14.00 hodin si můžete užít prohlídku zámecké zahrady, kterou vás povede vedoucí zahrady Evžen Kopecký. Na prohlídce s výkladem můžete strávit jak dlouho budete chtít, dostanete odpověď na jakoukoliv otázku co se týká zámku či zahrady. 
 
Zámek Boskovice
Od 12.-13. 6. 2012 se na zámku konají dětské dny. Těšit se můžete na kostýmované prohlídky zámku. Pro děti bude připravena zkrácená prohlídka zámku oživena historickými obyvateli  a v zahradě historické hry jako peškový turnaj, historická střelnice a mnoho dalšího. 
 
Zámek Ploskovice
Ve dnech 11.-15. 6. 2012 se na zámku koná akce s názvem pojďte s námi do pohádky. Těšit se můžete na pohádku O čarodějnici Xsíxáře, která začíná vždy v celou hodinu od 9 do 16 hodin a trvá 45 minut. Pohádka se odehrává ve vybraných interiérech zámku a je v režii Marka Dobrodinského, Veroniky Dobrodinské a doprovodného hereckého spolku MNS. 
 
Akce pořádá i spousta dalších zámků v České republice, proto si předem zjistěte, jaké akce budou na vámi vybraných zámcích. Určitě si některou vyberete.
 
Autor - jessynka
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno!