Tipy na rybníky kde se dá koupat

14.06.2010 15:21

Tipy na rybníky kde se dá koupat

 

Rybník Jureček

Na okraji Říčan je rekreační oblast a zároveň rybářský revír. Koupaliště má veškerou vybavenost - převlékárny, WC s umyvadlem, restaurace a je oplocené.

 

Nový Rybník

Areál přírodního koupaliště s upravovaným travnatým porostem a zelení na jižním okraji města Příbrami. V areálu je dětský koutek s prolézačkami a pískovištěm a minigolf. Venkovní sprchy, převlékárny, WC s kapacitou pro 150 –300 návštěvníků. V létě plavčík a stánek s občerstvením. Možnost zapůjčení šlapadel.

 

Hnačovský rybník

Rybník je největším rekreačním rybníkem v okrese Klatovy. Leží jihovýchodně od Klatov u obce Hnačov. Rybník poskytuje mnoho příležitostí k vodním sportům. Je vyhledávaným rekreačním místem, kde je umístěn atukokemp a řada chat vhodných k ubytování.

 

Přírodní koupaliště Babylon

Přírodní koupaliště se nachází v obci Babylon asi 5 km jihozápadně od Domažlic. Nabízí travnatou pláž, kabinky, parkoviště, občerstvení, půjčovnu lodiček a šlapadel a volejbalové hřiště.

 

Senecký rybník

Rybník je starý přes třista let a byl obložen masivním kamenným obkladem a byl opraven můstek vedoucí nad výpustí. Na písčité pláže navazuje les. Areál Seneckého rybníka je dostupný z Plzně pomocí MHD a je vybaven chemickým WC a stánky s občerstvením.

 

Velký Bolevecký rybník

Nachází se na severním okraji Plzně. Pláže rybníka jsou písčité a některé zátoky jsou vyhledávány také mezi nudisty. Návštěvníkům jsou k dispozici chemická WC, stánky s občerstvením a dvě veřejná parkoviště. Vodní plocha je dostupná pomocí Plzeňské MHD

 

Velký Bolevecký rybník - Ostende

Koupací oblast v těsné blízkosti borovicového lesa, která poskytuje různorodé sportovní vyžití. Písčitá pláž s pozvolným vstupem do vody a dřevěné molo. Stromy na pláži vytváří stinná zákoutí. K dispozici jsou dva stánky s občerstvením, restaurace, plavčík a zároveň zdravotník.

 

Kamenný rybník

Lesní rybník s chladnější vodou a mělkým písčitým břehem, dno je písčité. V blízkosti jsou chráněné území s typickou rašeliništní florou. Díky výluhům z rašelinišť na přítocích je voda zbarvena do hnědočervena. Areál je vybaven chemickým WC a v blízkosti je několik restaurací.

 

Šídlovský rybník

Rybník je obklopen borovým lesem a nachází se na okraji sídliště Košutka a dostupný MHD. Dno je písčité. Okolí láká  na pěší výlety a cykloturistiku. K dispozici bývá v sezóně chemické WC.

 

Rybník Betlém

Přírodní koupaliště v příjemném prostředí nedaleko kláštera Teplá. Pláž je travnatá s pozvolným vstupem do vody. Přírodní koupaliště leží v turisticky zajímavé oblasti, okolí je vhodné pro pěší turistiku, cykloturistiku.

 

Novorolský rybník

Přírodní koupaliště je v těsné blízkosti města Nová Role. Pláž je písčitá s pozvolným vstupem do vody. Poskytuje skvělé podmínky pro rybaření, surfing a okolí je lesnaté, vhodné pro pěší výlety a cykloturistiku. Občerstvení a restaurace, WC, autokemp.

 

Velký rybník

Koupací oblast v příjemném prostředí chatové osady Velký Rybník, asi 2 km od obce Hroznětín s překrásným výhledem na Krušné hory. Pláž je písčitá s pozvolným vstupem do vody. Okolí je vhodné pro pěší výlety, cykloturistiku, autoturistiku. Restaurace, občerstvení a WC.

 

Děpoltovický rybník

Přírodní jezero v romantickém prostředí 7 km severně od centra Karlových Varů. Od jezera je možné podnikat celou řadu výletů do okolí a nejbližších lázeňských měst. Na své si přijdou i milovníci cykloturistiky.

 

Autor - jessynka