Moderní lyžařské areály

16.11.2011 20:55

 

Moderní lyžařské areály

 
Většina lyžařských areálů nabízí vyžití jak pro milovníky běžeckého, tak i sjezdového lyžování, svahy jsou totiž oblíbeným cílem milovníků převážně sjezdového lyžování. Lyžařské areály poskytují veškeré služby neodmyslitelně patřící k zimním sportům, veškerou škálu přepravních zařízení a sjezdovky všech stupňů obtížností. Ve většině už jsou také lyžařské školy, půjčovny veškerého lyžařského vybavení a také servis. Lyžařských středisek, kde si naplno můžete užít zimní radovánky, najdete po Česku mnoho,  většina z nich nabízí pro své zákazníky kompletní servis zahrnující umělé zasněžování nebo večerní lyžování. V okolí ski areálů se většinou nachází desítky upravených běžeckých stop. 
 
Ski areál Špičák - Železná Ruda
Tento areál patří k nejoblíbenějším a zároveň největším zimním střediskům na Šumavě. Jsou zde výborné podmínky pro sjezdové lyžování a to i pro začátečníky, rodiny s dětmi i pokročilé lyžaře. 
 
Skiareál Špindlerův Mlýn
Nachází se zde 5 lanových drah a 11 lyžařských vleků, 25 km denně upravovaných sjezdových tratí, 2 snowparky a U-rampa. Také zde najdete skoro 100 km běžeckých tratí, večerní lyžování, lyžařskou a snowboardovou školu i dětské školičky.
 
Lyžarské středisko Stupava
Nachází se nedaleko hradu Buchlov, jsou zde 2 vleky v délce 350 m, 170 m a dětský vlek. Tato sjezdovka je osvětlená a uměle zasněžovaná a v průběhu dne se zde provádí údržba rolbou. Najdete zde také večerní lyžování, lyžařskou školu, půjčovnu, skiservis a restauraci.
 
Lyžářský areál Zadov - Churáňov
Najdete zde lehce až středně obtížné sjezdovky, areál je vhodný jak pro rodinné lyžování, tak i pro pokročilejší lyžaře. Můžete využít 7 sjezdovek, 2 lanovky a 4 vleky včetně lyžařského vleku pro děti.
 
Ski areál Malá Úpa
Ideální místo pro rodiny s dětmi, v zimě lyžařské centrum, v létě centrum pro pěší a cyklisty. Lyžovat zde můžete ve dvou areálech, jsou zde k dispozici čtyři lyžařské vleky v délce od 300 do 1000 m, které doplňuje provázkový vlek pro dětské návštěvníky. 
 
Skiareál Lipno
Je moderní lyžařské středisko, které se zaměřuje hlavně na rodiny s dětmi. Najdete zde 3 čtyřsedačkové lanovky, výukové středisko pro děti, 6 širokých sjezdovek, atraktivní snowpark a pro běžkaře je v okolí připraveno 34 km upravovaných stop.
 
Ski centrum Říčky
Zde se nachází moderní čtyřsedačková lanovka v délce 1200 m, 4 sjezdovky a to jak pro začátečníky a rodiče s dětmi, tak i pro závodní lyžování, snowpark, večerní lyžování, běžecké tratě pro běžkaře i půjčovna jak lyží tak i snovbordů.
 
Skiareál Kašperské Hory
Najdete tady lehce až středně obtížné sjezdové tratě, nejdelší sjezdovka je dlouhá 600 m, snowpark, večerní lyžování, lyžařská školka i půjčovna lyží a snowboardů.
 
Skiareál Kunčice
Tady najdete 3 vleky a 5 km sjezdovek všech obtížností, večerní lyžování, lyžařskou školu i půjčovnu.
 
Skialpin Pustevny
Zde je 8 lyžařských vleků, dvousedačková lanovka, uměle zasněžované sjezdovky, půjčovna lyží, ski servis, lyžařská, snowboardová škola, restaurace a 46 km běžeckých stop.
 
Další krásné a moderní areály se nachází například na Pradědu - Ovčárna, Ski areál Kouty nad Desnou, Červenohorské sedlo, Ski Karlov, Filipovice, Petříkov, Sněžník, Dolní Moravice, Ramzová, Bílá, Mezivodí, Malá Morávka, Kopřivná, Ostružná, Klepáčov, Suchá Rudná, Nové Město na Moravě, Olešnice na Moravě, Karasín či do Starého Města, určitě si dobře zalyžujete všude a někdy ty menší areály jsou lepší tím, že nemusíte stát dlouhé fronty na vlek. Já osobně již navštívila spoustu z již jmenovaných středisek a nemohu říct, že by se mě někde nelíbilo, vždy jsem byla maximálně spokojená a to jak se sjezdovkami tak i veškerými službami. Ať už se vydáte na lyže kamkoliv, hlavně buďte opatrní aby se nestal nějaký úraz. 
 
Autor - jessynka