Medová masáž

06.11.2011 16:53

 

Medová masáž

 
Medová masáž je vhodná pro všechny, kteří chtějí hloubkovou detoxikaci organismu. Již od pradávna se med považuje za přírodní zázrak a to jako sladká dobrota i jako prostředek pro léčení. Jeho blahodárné léčivé účinky znali a využívali už staří Číňané, Egypťané, Řekové i Indiáni. I když se med dostává do kontaktu jen s pokožkou, jeho přírodní detoxikační síla je natolik intenzivní, že dokáže vytáhnout metabolické odpady z celého těla, odplavuje z těla nahromaděné toxiny, oživuje vnitřní organismus, čistí pokožku a zanechává ji sametově hladkou.
 
Medová detoxikační masáž také omezuje projevy stresu a redukuje následky nezdravého životního stylu. Tato medová kúra se provádí až třikrát během jednoho sezení, ale záleží hlavně na pocitech masírovaného, i když se nejedná o bolestivé masáže, je důležitá komunikace mezi masérem a masírovaným. Po masáži se doporučuje  ještě odpočinek na lůžku a několik dní se nesprchovat mýdlem ani sprchovým gelem, ale jen čistou vodou. Během masáže se leží na břiše a začíná se jemným medovým peelingem, aby masér odstranil odumřelé buňky z pokožky. Pak by měl masér potřít záda voňavým tekutým medem a začít speciální technikou vmasírovávat med do zad. Masíruje se hlavně v oblasti kolem páteře, protože právě tam je nejvíce nervových zakončení, která ovlivňují vnitřní orgány.
 
Masáže medem účinně působí i proti chonickým nemocem, proti zvládnutí stresu, při chronických a civilizačních chorobách, při očistných kůrách, únavě, oživuje vnitřní organismus a čistí pokožku. Během masáže působí léčivá síla včelího medu pokožkou přímo na organismus. Med se používá i pro své antibakteriální a detoxikační účinky, pro krytí ran, popálenin a vředů a také redukuje otoky a jizvy. Med se při kontaktu s pokožkou zahřívá a stává se tekutějším a sametově hladkým, takže masáž je daleko intenzivnější, než klasická. Na zádech je velké množství reflexních zón orgánů těla a  pomocí medové masáže na těchto zónách se příslušné orgány stimulují a škodliviny se postupně vylučují, což při onemocnění těchto orgánů následně přispívá k jejich léčení. 
 
Při masírování se med dostává do hloubky tělesných tkání, kde na sebe váže nahromaděné toxiny a pak je i s usazeninami, metodou pumpování opět vytahován z těla ven. Poté už ale med není zlatavý a voňavý, ale změní se v bílošedou hustou hmotu. Tuto hmotu ale masér jistě po proceduře odstraní vlhkým ručníkem, takže se nemusíte bát, že byste odcházeli ulepení. Masáže také odplavují usazeniny nahromaděné v organismu vlivem životního stylu, životního prostředí, potravin a léků. Medové masáže pomohou i při potížích krevního oběhu, alergiích, pokud to tedy není alergie na med, snižuje bolesti při artróze a revmatických onemocněních svalů a kloubů, zmírňuje žaludeční a střevní poruchy, tlumí chronickou rýmu a choroby vedlejších dutin, odstraňuje chronický únavový syndromu, odstraňuje bolesti hlavy, odbourává nervové poruchy všeho druhu, pomáhá při obtížích s usínáním a nespavostí a pomáhá při únavě.
 
Masáže s medem také pomohou při menstruačních potížích žen, zmírňují deprese a stavy slabosti podmíněné stářím, jsou vhodné při zpomaleném zotavování z nemocí, hlavně při jaterních chorobách, při poruchách slinivky břišní, slabosti ledvin, po operacích, při poruchách potence a neplodnosti a přispívá k získání vitality a výkonnosti. Medové masáže naopak nejsou vhodné v těhotenství, při menstruaci, při alergii na med a pyly, při kožních infekcích, při otevřených a mokvajících ranách, při krvácení například při žaludečních vředech, při trombóze, infekčních a nakažlivých nemocech, ekzému a vyrážce, rakovinných onemocněních a vysokém očním tlaku. Doporučuje se před návštěvou si doma otestovat reakci na med, tím, že si kápnete med na předloktí a také se doporučuje zvýšit příjem tekutin, nejlépe čisté neperlivé vody bez příchuti a většinou se po první návštěvě dostaví u osob s větším toxickým zatížením krátkodobá únava, proto si po masáži naplánujte delší spánek. 
 
Autor - jessynka