Masáž lávovými kameny

06.11.2011 16:57

 

Masáž lávovými kameny

 
Masáž lávovými kameny je terapie, která spojuje teplo sálající z přírodních kamenů a speciální masážní technika. Již před mnoha tisíci lety věděli lidé ze všech koutů světa o zázračných vlastnostech sopečného kamene, používali se jak nahřáté tak i studené k léčení v Číně, Mezopotámii, na Havaji i mezi Indiány. V dnešní době je zázračné teplo lávových kamenů čím dál tím oblíbenější a vyhledávanější. Liší se od jiných druhů masáží hlavně technikou a jen kvalitní kameny se nejprve nechají nahřát a potom se rozmístí na konkrétní místa na těle. Teplo z kamenů a speciální masážní technika vám dokonale uvolní tělo a mysl, zbaví stresu a napětí, blahodárně působí na unavené a bolestivé svaly, klouby, záda, krční páteř, revmatismus, křeče, stres, nespavost i bolesti hlavy.
 
Lávové kameny jsou tmavě šedé, pokud jsou za normálních podmínek, ale po použití oleje se z nich stanou krásné, černé a hladké poklady. Tyto kameny se dovážejí hlavně z Havaje, kde je čedič lávového původu ručně sbírán a opracováván vodou. Kameny se k masážím využívají hlavně pro své výborné tepelné vlastnosti, ale i pro své léčivé vyzařování, protože mají velmi vysoké energetické vibrace. Přikládají se na různé energetické uzly životní energie, nebo bolavá místa jako jsou klouby a svaly. Zahřívají se ve vodní lázni a jejich hladkým povrchem se za pomoci aromatických olejů masíruje celé tělo. Teplota kamenů by se měla pohybovat mezi 45 - 55°C. Každý masér by si měl kameny nejprve vzít sám do ruky a pak rychle jimi vám po těle přejíždět, ale tak aby nedošlo k popálení masírovaného. 
 
Po jemné teplé masáži se kameny pokládají na vybrané body na zádech a jejich teplo prostupuje do těla až 3 cm hluboko. Potom následuje další jemná masáž nohou a zad a to jak za pomocí kamenů, tak i tradičně pomocí rukou. Ke zvýšení efektu se  používají také různé přírodní vonné oleje. Také lze provádět s nahřátými lávovými kameny ruční masáž postiženého místa. Tyto masáže také výborně stimulují krevní oběh a lymfatický systém a přiložené na tělo navozují kondici hlubokého uvolnění celého organismu. S lávovými kameny také podpoříte a stimulujete krevní oběh a tím obnovíte energii vašeho těla, také se tím zrychluje metabolismus a teplé kameny mohou nastartovat proces hubnutí. 
 
Doporučuje se po ukončení masáže zůstat ještě pár minut ležet, protože tato masáž je výrazně intenzivnější než klasická a člověk je po nějakou dobu absolutně uvolněný až malátný. Velmi důležitý je také dostatečný přísun tekutin a to jak před masáží, tak během ní i po masáži. Kameny také uvolňují některé aniony kovů, a tím přispívají k urychlení regenerace tkání, pomáhají odstraňovat blokace na důležitých bodech (meridiánech) a rozproudit tok energie v těle a mají vysoký terapeutický a relaxační účinek. Při masáži si báječně odpočinete a ještě dlouho po masáži budete cítit teplo z oblázků a ještě i několik dní po masáži se budete cítit uvolněně. 
 
Lávové kameny také odstraňují nervozitu, stres, nespavost a teplo z kamenů pomáhá uvolňovat ztuhlé svaly a křeče, také reguluje trávení, zrychluje metabolismus a v kombinaci s přírodními oleji zvláčňují pokožku a působí proti celulitidě. Mnoha lidem, kterým nepomáhá klasická masáž odstranit bolesti zad, právě masáž lávovými kameny pomůže a uleví. Masáž lávovými kameny se ale nedoporučuje, pokud máte otevřené rány a zhmožděniny, křečové žíly, kožní infekce, infekční nemoci, sluneční popáleniny, záněty, v těhotenství, po operaci a při vysokém krevním tlaku. 
 
Autor - jessynka