Kam vyrazit na in-line bruslích?

27.07.2012 21:54

 

Kam vyrazit na in-line bruslích?

 
Jestliže jste velkým milovníkem in-line bruslí a plánujete vyrazit někam na bruslařskou vyjížďku, zde je několik kvalitních stezek, kde si můžete svojí in line zručnost vyzkoušet. 
 
Trasa Brandýsem - Ústím nad Orlicí
Délka trasy je 12 km, která vede krásným údolím Tiché Orlice podél železniční trati mezi Brandýsem a Ústím nad Orlicí. Tato trasa je přístupná již z centra v Brandýse nad Orlicí a po celou cestu je kvalitní asfaltový povrch. Nechybí zde ani dostatek odpočinkových míst, u některých je dokonce možnost občerstvení. 
 
Milotice - Hraběcí cesta u zámku
Délka trasy je sice jen 2 km ale je vhodná pro začátečníky, začíná od Milotického zámku a končí v půli cesty do Svatobořic. Celá cesta je asfaltový povrch, vede lipovými alejemi, se dvěma odpočívadly, jen s minimálním převýšením, na cestě je můstek přes potok Hruškovici, který musíte zdolat.
 
Praha - Ladronka
Krásná stezka, která měří 2,5 km, která je vhodná i pro začátečníky. Vede  přes lesopark, naleznete tady i smyčky s velmi kvalitním povrchem. V areálu se nachází občerstvení a půjčovna bruslí. 
 
Brno Poříčí - Modřice
Jedná se o jedinou brněnskou stezku jen pro bruslaře, ale bohužel zde kromě in-line bruslařů potkáte také cyklisty, běžce i řidiče - vjezd mají povolen jen místní zahrádkáři. Povrch je celkem kvalitní a stezka vede od Poříčí do Modřic a její délka je 10 km. Je zde několik odpočívadel a po cestě i možnost občerstvení. Nejlepšími přístupovými body jsou Poříčí, hala Rondo, Komárov konečná nebo velmi oblíbený Avion shopping park. 
 
Stezka Holná - Jindřichův Hradec
Délka trasy je přibližně 4,5 km, jedná se o krásnou lesní cestu s asfaltovým povrchem, dost široká pro jedno auto, ale se zákazem vjezdu motorových vozidel. Začátek trasy je nejlépší v obci Hatín a popojet po kvalitní silnici do lesa směrem k rybníku. Velmi klidná cesta stranou v lese, ideální pro horké letní dny, možnost se vykoupat v rybníce a občerstvit na konci cesty u rybníka Holná. 
 
Stezka Třeboň - Stříbrec
Délka této trasy je asi 7 km, jedná se o přírodní trasu, která vede z okraje Třeboně směrem na Stříbřec. Dlouhá asfaltová a relativně i široká cesta lesem se klikatí mezi rybníky a vede po absolutní rovině. Začátek trasy je asi 500 metrů za penzionem Petra Voka a občerstvení u penzionu U Emy Destinnové na konci trasy. 
 
Stezka Chrudim - Medlešice
Délka trasy je 1,8 km, vhodná také pro začátečníky, začíná na severním okraji Chrudimi a končí v Medlešicích, kousek od pivovarské hospody. Stezka je nově a kvalitně vyasfaltovaná polní stezka, vedoucí přírodou a je zde možné i noční bruslení, protože po celou cestu je osvětlená. 
 
Po celé republice je dalších mnoho a mnoho stezek, od těch upravených až po ty méně. Jsou stezky jak pro začátečníky tak i pro velmi pokročilé bruslaře s mnoha překážkami, protože obliba in line bruslení zažívá v posledních letech obrovský rozmach. Ve městech vznikají nové a nové stezky jak pro bruslaře tak i cyklisty, které se každé pěkné odpoledne jen hemží lidmi. Bruslit se však dá nejen na těchto stezkách, které jsou k tomu vyloženě určené, ale také v nádherné přírodě mimo přelidněné civilizace. Na in-line bruslích můžete vyrazit celá rodina i s dětmi na celodenní výlet. Pokud jste začátečník, při výuce jízdy na inline bruslích je vždy lepší mít s sebou ještě někoho dalšího, nejlépe zkušeného bruslaře, který vám poradí a vysvětlí základy a pomůže odstranit začátečnické chyby, ale i jiný začátečník, nevadí, jízda bude zábavnější a můžete se navzájem podporovat a těšít se z úspěchů. Přeji krásnou jízdu. 
 
Autor - Markéta
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno!