Folkové a country festivaly v srpnu

27.07.2012 22:11

 

Folkové a country festivaly v srpnu

 
Každého, kdo má rád folk a country jistě potěší řada festivalů a festiválků, které se v průběhu roku konají na nejrůznějších místech a které se věnují převážně této hudbě. Festivaly jsou jedno, dvoudenní či vícedenní, hraje se a  poslouchá zpravidla venku a jen malá vyjímka potvrzuje pravidlo. Nelze vyjmenovat všechny akce, protože vězte, že od začátku kdy festivalová sezóna začíná do konce října, kdy končí, se koná každý rok asi 250 nejrůznějších přehlídek folk a country hudby. Takže jen pár tipů, na které se můžete vydat v průběhu srpna. 
 
Festival Budyňský poutník 2012
Od pátku 3.8 do neděle 5.8. 2012 se v krásném prostředí vodního hradu Budyně nad Ohří koná festival Budyňský poutník 2012. Zahájí jej páteční country bál od 19:30 hodin, sobotní festivalový program a nedělní odpoledne s módní přehlídkou Salónu Rubín a tanečním orchestrem Bonus. Celý víkend bude festival provázet tradiční budyňská pouť. Vystoupí kapely Rangers Band, Schovanky, Pacifik, Wabi Daněk s Milošem Dvořáčkem, Poutníci, Jindra Kejak, Nová sekce, St. Johny, Devítka, Passage, Koňaboj a další.
 
Festival DOBŘE UTAJENÁ COUNTRY
Dne 11 srpna se koná již 17. ročník festivalu Dobře utajená country. Festival se koná v obci Slabce u Rakovníka v překrásném prostředí parku s dominantou slabecného zámku. Těšit se můžete na kapeli Rakovnickej potok, Žížeň Band, Hradní Duo, Knezaplacení, Globus, Hop Trop, Cop, 
Jitka Vrbová a Standa Chmelík, Pacifik, Náplava, Věru Martinovou s Pavlínou Jíšovou, Honzu Nedvěda, Petra Kocmana a PK Band. 
 
Country a folkový festival Babí léto
Od 17.-18.8.2012 se koná již 20 ročník festivalu Újezdské Babí léto v Dolním Újezdě u Litomyšle. V pátek 17.8. od 19 hodin zahájí festival Devítka, Jindra Kejak, Cop a další. V sobotu vystoupí od 13 hodin Lokálka, Dobrá Poloha, Žalman a spol., Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, Epy de Mye, Druhá tráva,  Jaroslav Samson Lenk a mnoho dalších. 
 
Country Fest Chomutov
Dne 26. 8. 2012 se koná v Chomutově atrium SKKS již tradičně jednodenní festival Country Fest. Country, folk a bluegrass vystoupení potěší snad každého fanouška této hudby. Těšit se můžete na chomutovsko-pražské uskupení Norhern Ride, bluegrassovou kapelu Albu, folkovou zpěvačku Adélu Radimovou nebo dívčí country kapelu Od plotny skok. Na festival můžete přijít i s dětmi, pro které je připraven doprovodný program plný her a zábavy. Festival začíná ve 14 hodin. 
 
Festival trampské, country a folkové hudby Mohelnický dostavník
Od 30.8 do 2.9. 2012 se koná již 37 ročník festivalu Mohelnický dostavník. Čtyřdenní festival zahájí Recitál Dostavníku na hradě Bouzov v 16:00 hod. Quanti Minoris Brno, Pavlína Jíšová & Adéla Lounková a Jaroslav Matějů. V pátek 31. srpna vystoupí například BUJABÉZA Olomouc, BPT Zlín, DRUGA Praha, FREĎÁCI Zábeštní Lhota - Přerov, CHRPA Chrudim, KOPYTO Opava, MAROD Ostrava a další. Těšit se můžete také na skupinu KAMELOT - 30. let premiéra nového CD Proti proudu. V další dny vystoupí Jana Věnečková & Věneband Litomyšl, DOMINO Olomouc, FOLK TEAM Brno, MAROD Ostrava, POUTA Pardubice, ALIBABA Horka nad Moravou nebo třeba MARIEN & Pavel ŽALMAN Lohonka a mnoho a mnoho dalších. 
 
Mimo výše uvedených se koná v průběhu srpna spousta dalších festivalů jako například Stodola Michala Tučného - Hoštice u Volyně, Vizovické trnkobraní, festival Sedmihorské léto, Janouškovo Ústí nad Orlicí nebo Keltský festival Lughnasad - Hrad Veveří - Brno. Každý si určitě vybere z pestré nabídky, protože je opravdu z čeho vybírat. Já už jen popřeji pěknou zábavu na některém z festivalů. 
 
Autor - Markéta
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno