Folkové a country festivaly v červnu

30.05.2012 12:36

 

Folkové a country festivaly v červnu

 
Jestliže vás baví folk a country hudba určitě si nenechte ujít festivaly, které se konají v červnu. Folk je hudební žánr angloamerického původu, pro který je typický autorský projev s obsahovou výpověďí. Pro folkové interprety je jejich hudba formou osobní zpovědi, definovat jednoduše folkovou hudbu je skoro nemožné, slovo folk znamená národ, lidé, což znamená že se jedná o lidovou hudbu, která vychází ze zvyků a místních kořenů. Country hudba má kořeny a začátky v lidové hudbě, ale jde spíše o trampské písně. 
 
Otrokovice - majFEST 2012
Od 9. 6. do 10. 6. 2012 se koná v areálu Rybárny na Štěrkovišti v Otrokovicích festival folk, country, bluegrass a trampské hudby. Vystoupí skupiny Neboco, Robert Roby Čechák, Úlety, Pedro, Kalypso, Noaco, Dominika, Josef Kralovič, Cimbálová muzika, Pěšáci, BPT, KaPPR, Josef Pinkas Horník, Naopak, Quanti Minoris, Zbyněk Ziggy Horváth, Claymore ( gaelic rock), Druhá míza Vojty Zíchy a Viejos. Vstupné 150,- Kč, děti do 15 let, ZTP zdarma.
 
Přerov - Festival V zámku a podzámčí
Dne 15.-16. 6. 2012 se koná již 6 ročník folklorního festivalu V zámku a podzámčí na Horním náměstí v Přerově. Letos bude festival s názvem zamilovanost. V pátek bude festival zahájen dopoledním vzdělávacím programem pro děti a večer pořadem na divadelní scéně v areálu přerovského zámku. Těšit se můžete na vášnivé španělské, židovské a romské rytmy. V sobotu pak proběhne tradiční vystoupení folklorních souborů a dětské soutěže. Začátek je v 10 hodin a zároveň se koná festivalová výtvarná výstava Jak se dělá láska.
 
Ústí nad Labem - Porta
Ve dnech 14.-16. 6. 2012 proběhne první večer Mezinárodního festivalu PORTA v divadelním sále v Domě kultury. Začátek je v 19 hodin a vystoupí Věra Martinová, Wabi Daněk, Helena Maršálková s Tony Linhartem, Miki Ryvola, Petr Kocman, Stařenky (původní Schovanky), skupiny Bob a Bobci, Náplava, Riding Hoppers a nebudou chybět ani Mirek Kovářík a Petr Nárožný. Všichni hosté budou zpívat písničky Kapitána Kida. V pátek bude Porta po celém Ústí nad Labem a na pěší zóně Lidického náměstí budou vystupovat Bossy bez basy, MONOKL, CLAYMORE a Petra Černocká. Hostem Porty bude také Aneta Langerová, Xindl X, Petr Spálený s APOLLO BANDEM, Fešáci a mnoho dalších. 
 
Ražice - Ražický Pražec 2012
Dne 2 června se koná již 28 ročník festivalu folk, country a tramspké hudby od 13 hodin na přírodním amfiteátru v Ražicích. Těšit se můžete na vystoupení Grass Road, Jiří Šmidt, Šafrán, Votvíráci, Roháči z Lokte, TCS Osm a půl opice, TCS Zlatá lilie, Blanket, Jiří Dědeček, Schovanky, Asonance, Harley a Ponožky pana Semtamťuka. Vstupenky budou k dispozici pouze na místě, bez předprodeje. 
 
V měsíci červnu se bude konat mnohem a mnohem více festivalů jako v minulých letech, protože jsou čímdál více populární. Pokud jste tedy ještě nikdy na žádný festival nezavítali, můžete tak učinit letos, určitě si z velké nabídky po celé republice vyberete ten svůj. Většina festivalů se koná 2 dny a jsou připravené místa pro stanování nebo se můžete ubytovat v blízkých hotelích či penzionech. Ale kdo většinou vyrazí na takovou akci, dá přednost právě stanu, navíc cantry u ohně za svitu měsíce roztančí každého fanouška tohoto stylu. Určitě na festivalech strávíte příjemný hudební víkend. 
 
Autor - jessynka
Tento článek je také publikován na stránkách Chytrá Žena.cz, pro které byl mnou napsán. Kopírování zakázáno!