Čokoládová koupel

06.11.2011 16:52

 

Čokoládová koupel

 
Čokoládová koupel je lékem na zjitřené nervy a stárnoucí pokožku, pokožku zvlhčí, vyživí a omladí. Čokoládové lázně jsou běžné na celém světě, u nás jsou ale čerstvou novinkou. Koupel má povzbuzující a regenerační účinky a vliv čokolády je výraznější, protože vstřebává tělo tuky, oleje, vitamíny, aminokyseliny, minerály, nukleové kyseliny a antioxidanty, které čokoláda obsahuje, nejenom zevnitř ale i zvenčí. Jestliže se ponoříte do teplé a voňavé čokoládové lázně, nastane velká proměna a nejen aromatická vůně čokolády spolehlivě zklidní a navodí pocit vyrovnanosti, ale vyvolá dojem blaženosti, klidu a ztišení, který se v odpočinkové fázi po koupeli přemění v pocit plný energie a dobré nálady. 
 
Čokoláda krásně pokožku zvlhčí, vyživí a omladí a to během několika minut. Také zbaví pleť šupin seschlé kůže, vrátí jí pružnost, jas a sametový vzhled. Působí blahodárně obvzvlášť v podzimních, zimních a jarních měsících, protože výborné přírodní účinné látky obsažené v čokoládě vytvoří na pokožce ochranný film. Vůně čokolády zase spolehlivě uklidní, navodí pocit pohody až štěstí. Koupel v čokoládě také zbaví pleť vrásek, vrátí obličeji, krku, dekoltu a ramenům jemnost a pružnost. Je vhodná pro lidi, kteří se cítí přepracovaní nebo nesmělí, úzkostliví až uzavření, protože  svádivá, erotizující vůně povznese jejich mysl a cítí se blaženě.
 
Také tato koupel zlepšuje náladu, vyvolává stavy euforie, zmírňuje stavy deprese a povzbuzuje mozkovou činnost, proto se využívá  často jako afrodiziakum, protože zrychluje tep, vnímavost a hladinu cukru v krvi. Mimo koupelí jsou výborné i čokoládové zábaly nebo masáže. Čokoládová masáž je jedna z nejvíce uvolňujících a určitě nejsmyslnějších. Považuje se za luxusní tělovou kůru, která působí na všechny smysly těla, na zpomalení procesu předčasného stárnutí, na detoxikaci těla a také na dobrou náladu. Výborná je také čokoládová maska na obličej. Po čokoládové koupeli, masáži nebo zábalu by měl následovat odpočinek a dostatečný pitný režim. 
 
Při čokoládové koupeli si výborně odpočinete tělesně i duševně a aroma koupele čistí, harmonizuje a báječně uvolňuje svaly, zpomaluje dýchání a snižuje krevní tlak. Také se roztahují póry pokožky a aktivní látky mohou lehce pronikat do organismu. Doporučuje se minimální koupel 10 minut, což je postačující čas pro vstřebání všech důležitých látek, ale ideální je 20 minut a neměli by jste přesáhnout maximálních 30 minut. Čokoláda obsahuje mimo  přírodních tuků a olejů také vitaminy, minerály, koenzymy, nukleové kyseliny a antioxidanty, které podporují látkovou výměnu v pokožce a blahodárný účinek přírodních tuků a olejů zaručují vitamíny A a E. Čokoláda obsahuje také kofein, který podporuje mikrocirkulaci v pokožce.
 
Čokoládová koupel se provádí v kosmetických a wellness salonech, ale můžete si ji připravit i sami doma. Budete k tomu potřebovat jen  90 g tmavé strouhané čokolády, hrnek neparfémované pěny do koupele a 1/3 hrnku neslazeného sojového mléka. Sojové mléko s čokoládu smíchejte na plotně, až se ingredience spojí a nechejte je vychladnout a přidejte do pěny do koupele. Tuto čokoládovou směs dejte poté pod tekoucí vodu a můžete si užít skvělou čokoládovou koupel a chvíle, které máte jenom pro sebe. Po této koupeli se budete cítit jako znovuzrozená. Výborné jsou také směsi ze tří druhů vysoce kvalitní hořké čokolády, smetany a syrovátky. Pokud doma nemáte kvalitní hořkou čokoládu, postačí vám 1 litr pnotučného mléka a 3 polévkové lžíce kakaového prášku. Nejdříve vymíchejte kakaový prášek se 2 lžícemi mléka na kaši a zbytek mléka ohřejte a přimíchejte do ní kakaovou směs. Tuto směs vlejte do vany plné vody a přibližně na 20 minut se pomořte, pleť bude krásně promaštěná. 
 
Autor - jessynka