Akce na pohádkovém zámku Berchtold

20.05.2010 21:12

Akce na pohádkovém zámku Berchtold

 

V sobotu 6. 6. 2010 od 10 do 17 hodin se uskuteční  3. ročník soutěže elegance krásných automobilů a motocyklů VETERÁNI NA POHÁDKOVÉM ZÁMKU BERCHTOLD. Zámek se nachází ve Vidovicích - Kunicích (u Stránčic) okres Praha východ. 

 

Program

Bohatý program pro rodiny s dětmi, výstava miniatur hradů a zámků, pohádková země, peklo, projížďka historickým vozidlem, výstavy.

 

Zámek Berchtold s dětským ráje a sportcentrem

Je unikátní místo pro trávení volného času s dětmi. Malebná krajina, čistý vzduch a příjemné prostředí areálu láká celoročně návštěvníky zejména rodiny s dětmi, školy, sportovce a seniory se zájmem o historii a kulturu. V blízkosti zámku se nachází zámecký park, který je stylizován do Dětského ráje. Najdete tam Pohádkovou zemi plnou skřítků, strašidýlek a víl od známé objevitelky pohádkové země Vítězslavy Klimtové, peklo s čerty v podzemí, perníkovou chaloupku s Ježibabou, kocoura Mikeše, Mini Zoo, dětské hřiště a muzeum. Součástí zámeckého parku je stálá výstava 32 miniatur českých hradů, zámků a dalších historicky zajímavých objektů z celé ČR. Součástí areálu je i Sport centrum Na Zámečku, které nabízí sportovní vyžití v tenisu, golfu a kopané. U zámku je i vinný sklípek, velký výběr vín, venkovní gril a vaří zde známí kuchaři z TV a Magické zahrady.

 

Miniatury hradů a zámků

Najdete zde zříceninu Trosky a v krásné přírodě zasazené podhorské chalupy s krásnými skřítky, zámky Lány a Červenou Lhotu nebo hrady Karlštejn, Kost, Kokořín či Orlík. Z historických objektů můžete vidět kostel Ladových Hrusic známý z kreseb Josefa Lady, Lipanskou mohylu a pomník Horymírova koně Šemíka z Neumětel. 

 

Dětský ráj a pohádková země

Novinkou tohoto roku je medvědí rodinka v životní velikosti a nová zvířata. Další atrakcí je Peklo, které nechal vybudovat majitel zámku v jednom z podzemních bunkrů. Peklo přichystalo novinky a  před  vstupem i vážení hříšníků! Při prohlídce potkáte také kocoura Mikeše z Hrusic, loupežníka, tříhlavého draka  a u Perníkové chaloupky se potkáte s Jeníčkem a možná se Vám podaří ho zachránit před zlou Ježibabou. Cesta z pohádky Vás dovede k naší mini ZOO, kde na Vás čekají kozičky, bažant královský, králíčci, slepičky, kohout a mláďátka. Oblíbeným místem malých hostů je dětské hřiště vybavené lanovkou, skluzavkou, hradem, houpačkami, pískovištěm a lavičkami. V Dětském ráji dále uvidíte hmyzí strom, obří stavebnice, budky a krmítka pro ptáčky, zvířata a hračky.

 

Další novinkou je rozšiřující  se výstava historických hospodářských strojů, funkční mlátička obilí z 1. republiky krásná skalka a trávníky ke hraní a posezení. U nás Vám zapůjčíme i deku a řídíme se zásadou šetříme naše cesty a běhá se u nás hlavně po trávníku. I milovníci historie si jistě přijdou na své, v podzemním bunkru můžete navštívit expozici historie Udatného českého národa v kreslené podobě a dobové předměty. 

 

Přijďte také

15.6. Ukázky dravců  od 10 hodin dopolední představení orel, káně, jestřáb, sova a jiní - krásná podívaná na vznešené dravce

17.6. DEN záchranářů od 10 hodin dopolední představení. Přehlídka vozů HASIČI, POLICIE, ZÁCHRANNÉ SLUŽBY, výcvik psů, simulace dopravní nehody a záchranné práce. 

 

Autor - jessynka